ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ (ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ)Φοιτητικό Εισιτήριο

Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι ένα Κοινωφελές Ν.Π.Ι.Δ., και σκοπός του είναι να συμβάλλει στην τεχνική και επιστημονική εκπαίδευση των νέων στην Ελλάδα. Λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια υπηρετώντας τον σκοπό που έθεσε ο Ιδρυτής του Ευγένιος Ευγενίδης με σειρά από δραστηριότητες οι οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν:

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο        

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα Ψηφιακά Πλανητάρια στον Κόσμο με χωρητικότητα 278 θέσεων. Κάτω από τον γιγάντιο θόλο οι θεατές του Πλανηταρίου απολαμβάνουν μια ξεχωριστή εμπειρία που κόβει την ανάσα, ένα μοναδικό ταξίδι στην γνώση. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας προβάλλονται 8 έως 10 διαφορετικές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου.

Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Η επιστημονική και τεχνική Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική και ανοιχτής πρόσβασης, με συλλογές που περιλαμβάνουν περισσότερα από 50.000 βιβλία και 300 τίτλους περιοδικών, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, σύγχρονες υπηρεσίες και άνετους, ευχάριστους χώρους για μελέτη.

Mε την επίδειξη της ISIC στο Πλανητάριο επωφελείστε του φοιτητικού εισιτηρίου,  ενώ η είσοδος στην Βιβλιοθήκη είναι δωρεάν.