Θέατρο ΠορείαΦοιτητικό Εισιτήριο

Το ιστορικό θέατρο Πορεία ιδρύεται το 1960 από τον κινηματογραφιστή Αλέξη Δαμιανό. Για σαράντα χρόνια το θέατρο στέγασε ορισμένες από τις πιο σημαντικές θεατρικές πρωτοβουλίες και δημιουργούς του ελληνικού θεάτρου. Από το 2000, στο Πορεία στεγάζεται η εταιρεία θεάτρου «Δόλιχος», που συστάθηκε τον Ιούνιο του 1998 με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη, ηθοποιού και μεταφραστή Δημήτρη Τάρλοου. Τον Ιανουάριο του 2000 ο Δημήτρης Τάρλοου αγοράζει το κτήριο, κάνει ριζική ανακαίνιση και το μετατρέπει σε ένα σύγχρονο θέατρο.

Το πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριό του περιλαμβάνει σύγχρονα ξένα έργα – μερικά σε πανελλήνια πρώτη παρουσίαση, (Το Κτήνος στο Φεγγάρι, Ευρυδίκη, Οικόπεδα με θέα, Το Δάσος, Ολεάννα, Blasted, The Man Who), κλασικά έργα από την παγκόσμια θεατρική (και μη) λογοτεχνία όλων των εποχών σε σύγχρονες διασκευές από σημαντικούς συγγραφείς ή πρωτοποριακές δραματουργίες (Φρεναπάτη – βασισμένη στην L’ Illusion comique του Pierre Corneille, Μιράντα – βασισμένη στην Τρικυμία του Σαίξπηρ, Τρεις Αδερφές, Παντρολογήματα, Δάφνις και Χλόη , Βάκχες, η Αγριόπαπια), καινούργια ελληνικά έργα (Η Λήθη, To Τυφλό Σημείο, H Μεγάλη Χίμαιρα – διασκευή, Το Ευχαριστημένο – διασκευή, Γιούγκερμαν – διασκευή).

Η πολυμορφία χαρακτηρίζει και τις υφολογικές επιλογές των παραστάσεων, καθώς το θέατρο Πορεία συνεργάζεται με σκηνοθέτες διαφορετικών σχολών και απόλυτα προσωπικού στίγματος. Με εμμονή στην λεπτομέρεια, στόχος μας είναι να φτιάχνουμε θεατρικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου, μιλώντας πάντα την γλώσσα του σήμερα με ένα πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο και σε συνεργασία με τους κορυφαίους δημιουργούς στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Τώρα το Θέατρο Πορεία προσφέρει στους κατόχους της ISIC τη φοιτητική έκπτωση στα εισιτήρια όλων των παραστάσεων.